Mysole
give your feet
some
love

Bekijk producten

Een van de meest voorkomende voetklachten zijn de holvoet, platvoet of normale voet. Hieronder lees je meer over de diagnoses, bijbehorende klachten en de juiste inlegzolen.

Holvoeten 

Bij holvoeten raakt maar een klein deel van de voet daadwerkelijk de grond. Het zijn vooral de voorvoet en de hiel die contact maken met de ondergrond. Die worden daardoor allebei het meeste belast en krijgen geen ondersteuning van de rest van de voet. Holvoeten zijn vrijwel nooit aangeboren, maar meer dan de helft komt door een neurologische aandoening, zoals de spierziekte HMSN en spierdystrofie. Ook kan holvoet slechts aan een voet ontstaan. Dat zien we bij letsel aan het ruggenmerg. 

Klachten holvoeten

Een bijkomend verschijnsel van holvoeten is een verhoogde wreef. Het kan daarom moeilijk zijn om passende schoenen te vinden. We zien ook dat holle voeten minder balans en stabiliteit geven aan de voet. De kans op het verzwikken van de enkel is hierdoor groter. Steun aan de enkels is dus erg belangrijk. Steun aan de gehele voet voorkomt eeltplekken onder de voet waar de druk te hoog is, namelijk de voorvoet en de hiel. 

Inlegzolen voor holvoeten

In ernstige gevallen is een operatie nodig om schoenen te kunnen dragen. Vaker kunnen mensen met holvoeten wel gewone schoenen dragen. Het is dan wel nodig om de juiste inlegzolen te dragen. 

De juiste inlegzolen voor hopvoeten zijn inlegzolen die de voetboog ondersteunen. Zo worden de drukplekken ontlast wat ook meer stabiliteit aan de voet geeft.

MYSOLE heeft een aantal geschikte inlegzolen in het assortiment. Je vindt ze hieronder.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00