Mysole
give your feet
some
love

Bekijk producten

Klachten, voorkom ze met MYSOLE

26 Beentjes, 33 gewrichten…

Voetklachten en voetpijn komen zeer vaak voor. Naar schatting ondervindt 75% van de bevolking wel eens een voetprobleem. De voet heeft een vernuftige structuur met 26 beentjes en 33 gewrichten, omgeven door een web van spierweefsel en zenuwen. Met iedere stap wordt een kracht van 2 à 3 keer het lichaamsgewicht op voeten en enkels uitgeoefend. We nemen gemiddeld zo’n 8.000 stappen per dag, dus het is vrij logisch dat iedereen wel eens voetklachten ondervindt.
MYSOLE heeft een uitgebreid programma van zolen die voor elke voet een juiste uitkomst biedt. Doe nu de zoolkeuze app om er achter te komen welke zool voor u geschikt is.

Factoren die een rol spelen bij voetklachten

Leeftijd: met ouderdom spreiden onze voeten en de vetkussentjes onder de hiel en bal van de voet worden dunner. De huid wordt droger. Andere problemen zoals arthrose, diabetes en bloedsomloopproblemen komen ook vaak voor bij ouderen.

Geslacht: vrouwen lopen een groter risico op voetklachten, vooral vanwege het dragen van te nauwe schoenen en hoge hakken. Vooral op latere leeftijd kunnen ernstige problemen ontstaan.

Beroep: mensen die vanwege hun beroep de hele dag moeten staan krijgen onherroepelijk last van hun voeten, maar ook vaak pijn in de benen, knieën of rug.

Zwangerschap: tijdens de zwangerschap ontstaan er vaak problemen vanwege het zwaarder worden, het opzwellen van de voeten en enkels en een toename in bepaalde hormonen welke verslapping van spierweefsel kunnen veroorzaken.

Sporten/hardlopen/dansen: vooral pijn in de hiel en de schenen komt veelvuldig voor bij sporten, hardlopen of dansen.

Gewicht: mensen die te zwaar zijn ervaren een overbelasting van voeten en enkels, hetgeen gemakkelijk tot voetpijn en blessures kan leiden.

Overpronatie: het naar binnen kantelen van de enkels en doorzakken van de voetboog speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van voetproblemen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00