Voorkom voetklachten met MYSOLE

Elke dag pijn aan je voeten ervaren is niet prettig. En het is bovendien ook niet nodig. MYSOLE heeft geschikte inlegzolen die helpen tegen de meest voorkomende voetklachten. Inlegzolen die leiden tot pijnvrij lopen en staan.

Iedereen kan pijnvrij lopen

Onze lijn inlegzolen bestaat in totaal uit meer dan 40 verschillende inlegzolen. Ervaar je klachten tijdens het lopen? Heb je vaak pijn aan de voeten? Ook voor jou hebben wij geschikte en passende inlegzolen, zodat je weer pijnvrij kunt lopen en staan. 

MYSOLE is een complete productlijn die is ontwikkeld in samenwerking met podologen en podotherapeuten. Podologen en podotherapeuten weten als geen ander waardoor pijn aan de voet kan ontstaan.

Allereerst hebben we gekeken naar de voetklachten die het meeste voorkomen in de praktijken van podologen en podotherapeuten. De onderzoeksresultaten hebben geleid tot inlegzolen die een oplossing bieden voor de meest gehoorde klachten.

Voetklachten

Deze meest gehoorde en meest voorkomende voetklachten zijn:

Voetstanden

MYSOLE heeft aan de hand van de zes meest voorkomende pijnklachten een complete lijn inlegzolen ontwikkeld die iedereen kan helpen naar een pijnvrij leven.

26 Beentjes, 33 gewrichten…

Voetklachten en voetpijn komen zeer vaak voor. Naar schatting ondervindt 75% van de bevolking wel eens een voetprobleem. De voet heeft een vernuftige structuur met 26 beentjes en 33 gewrichten, omgeven door een web van spierweefsel en zenuwen. Met iedere stap wordt een kracht van 2 à 3 keer het lichaamsgewicht op voeten en enkels uitgeoefend. We nemen gemiddeld zo’n 8.000 stappen per dag, dus het is vrij logisch dat iedereen wel eens voetklachten ondervindt.

Factoren die een rol spelen bij voetklachten

Leeftijd: met ouderdom spreiden onze voeten en de vetkussentjes onder de hiel en bal van de voet worden dunner. De huid wordt droger. Andere problemen zoals arthrose, diabetes en bloedsomloopproblemen komen ook vaak voor bij ouderen.

Geslacht: vrouwen lopen een groter risico op voetklachten, vooral vanwege het dragen van te nauwe schoenen en hoge hakken. Vooral op latere leeftijd kunnen ernstige problemen ontstaan.

Beroep: mensen die vanwege hun beroep de hele dag moeten staan krijgen onherroepelijk last van hun voeten, maar ook vaak pijn in de benen, knieën of rug.

Zwangerschap: tijdens de zwangerschap ontstaan er vaak problemen vanwege het zwaarder worden, het opzwellen van de voeten en enkels en een toename in bepaalde hormonen welke verslapping van spierweefsel kunnen veroorzaken.

Sporten/hardlopen/dansen: vooral pijn in de hiel en de schenen komt veelvuldig voor bij sporten, hardlopen of dansen.

Gewicht: mensen die te zwaar zijn ervaren een overbelasting van voeten en enkels, hetgeen gemakkelijk tot voetpijn en blessures kan leiden.

Overpronatie: het naar binnen kantelen van de enkels en doorzakken van de voetboog speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van voetproblemen.

Mysole Daily

Mysole Sport

Mysole Special

Mysole Work

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00